Evo ko sve čeka Srbiju i šta kaže Piksi01. 04. 2022.


Delegacija FSS otputovala u Katar na zreb za Mundijal: Evo ko sve čeka Srbiju i šta kaže Piksi

Selektor ponavlja da ne razmišlja mnogo o rivalima i da mu nije bitno ko ga će Orlovi izvući 1. aprila.

Foto:pink

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije koju čine zamenik predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković i direktor Stevan Stojanović, otputovala je za Dohu, gde se u petak 1. aprila od 18 časova, održava žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru.

Kada je reč o potencijalnim rivalima na najvažnijoj smotri svetskog fudbala, stav selektora Srbije Dragana Stojkovića odavno je poznat:

– Iskreno, ne razmišljam previše o žrebu, osim što ću biti tamo kao član delegacije Fudbalskog saveza Srbije. Sačekaćemo da se i ta ceremonija završi i nastavićemo najnormalnije da se pripremamo za ono što nas očekuje u narednom periodu. Imena protivnika nisu toliko bitna, zanima me isključivo reprezentacija Srbije. Bavim se našim stilom igre, našom taktikom, sistemom i zadacima koje treba da uradimo da bismo došli do cilja. Teren je jedino merilo i potpuno je svejedno protiv koga igrate.

– Naročito u ovom modernom fudbalu koji gledamo i u kome uživamo, pokazalo se u više navrata da ime protivnika ne znači ništa. Tako govorim i svojim igračima, zahtevam od njih da se fokusiraju na svoju igru i da budu maksimalno fokusirani na svoj deo posla. Koju god reprezentaciju da dobijemo u petak na žrebu, biće to dobra i interesantna grupa koju će cela nacija sa nestrpljenjem iščekivati i jedva čekati početak Svetskog prvenstva. Čak će i posle žreba biti rano za bilo kakve prognoze, jer nas više od sedam meseci deli do prve utakmice na završnom turniru u Kataru.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

– Pre toga nas očekuje izuzetno važan ciklus utakmica u Ligi nacija, imaćemo četiri duela u junu i dva u septembru. To su izazovi koji imaju takmičarski smisao i koje moramo ozbiljno da shvatimo. Ići ćemo korak po korak, rešavaćemo stvari onim redom kako budu dolazile – istakao je Dragan Stojković.

Interesantan je bio i odgovor stratega Orlova na pitanje danskih novinara o važnosti rezultata prijateljske utakmice koja je odigrana u utorak uveče na stadionu Parken u Kopenhagenu:

– Meni nije važan. Ako vama ova pobeda znači, nemam ništa protiv. Možda se sretnemo ponovo na Svetskom prvenstvu u Kataru. E, to se računa. I to bi bila sasvim druga priča. Kada se igra za bodove, Srbija se ne plaši nikoga i može ravnopravno da se nosi sa bilo kojom reprezentacijom na svetu – odgovorio je tada Stojković.

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije koja je otputovala za Dohu, nalaze se još tim menadžer reprezentacije Nemanja Filipović, tiketing-menadžer Jovana Sultanović, oficir za bezbednost Ivan Petrić, oficir za medije Milan Vuković i član medija-tima Nebojša Petrović.

Izvor:pink.rs

Comments are closed.